Сенатът на Аржентина в четвъртък  на президента Хавиер Милей, съобщава

...
Сенатът на Аржентина в четвъртък  на президента Хавиер Милей, съобщава
Коментари Харесай

Аржентинският сенат отхвърли реформите на Милей

Сенатът на Аржентина в четвъртък  на президента Хавиер Милей, оповестява " Ройтерс ". Това е сериозен удар за програмата за строги икономии на либертарианския водач, до момента в който той се пробва да оздрави стопанската система на страната.

Милей, външен икономист, чиято партия има малцинство в Конгреса, встъпи в служба през декември и употребява пълномощията си на президентски декрет , с цел да вкара ограничения, вариращи от приватизация до трудови промени.

Указът,над 600 члена , беше отритнат с 42 против 25 гласа. Ще бъде дефинитивно отритнат единствено в случай че и долната камара на Аржентина гласоподава срещу.

Партията на президента има малцинство и в двете камари.

Гласуването в четвъртък донесе второ законодателно проваляне, откакто депутатите предишния месец стопираха настрана препоръчан пакет от широкообхватни промени.
 Милей решен да организира непопулярните промени в Аржентина
Милей решен да организира непопулярните промени в Аржентина

Той прикани да се одобри новият пакет от законопроекти, откакто по-ранна версия на неговата промяна беше отритнат

Опозиционният сенатор Мартин Лусто сподели, че гласуването му против указа в четвъртък е " доста просто: това е противоконституционно ".

Декемврийският указ  сложи началото на шоковия метод на Милей към хроничните стопански проблеми на Аржентина , проект, който включваше девалвацията на локалното песо с повече от 50 %.

Мерките на държавното управление съумяха да тласнат фискалните и комерсиалните несъответствия на страната към удобна посока, като в същото време засегнаха  огромна част от популацията . Годишната инфлация скочи до 276% предишния месец, като равнищата на беднотия
 Първата стачка против промените на Милей раздруса Аржентина
Първата стачка против промените на Милей раздруса Аржентина

Стачката засегна превоза, банките, лечебните заведения и публичните услуги

Предложенията на
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР